Cześć!
Witam Was serdecznie w to mroźne poniedziałkowe popołudnie! Mój termometr wskazuje -3 stopnie, a Wasze? W każdym razie aura nie zachęca do wychodzenia z domu (o ile nie jesteście w jakiejś urokliwej górskiej mieścinie i nie jeździcie właśnie na nartach czy snowboardzie). Skoro nie zachęca, to może ktoś ma ochotę na małe kuchenne eksperymenty? Jeśli tak, to świetnie się składa, bo dzisiaj chciałabym Wam polecić roladki ze szparagami (z serii moich ulubionych przekąsek, bo do zrobienia w 5 minut!).
Czego będziemy potrzebować?
- 1 słoik szparagów
- 1-2 serki Almette (wg mnie najlepiej komponuje się serek z chrzanem)
- kilka-kilkanaście plasterków szynki (u mnie dzisiaj konserwowa)
Przygotowanie jest dziecinnie proste, więc możecie zaangażować do pomocy dzieci :)
Plasterki szynki smarujemy serkiem i owijamy nimi połówki szparagów. Gotowe!
Tak prezentują się gotowe roladki:
Znalazłam w lodówce kabanosy, serek camembert, paprykę i ogórki konserwowe, z których przygotowałam dodatkowo koreczki. Tym sposobem mamy szybki podwieczorek!
Często przygotowuję je na małe przyjęcia. Polecam!
I oczywiście podzielcie się wrażeniami!
Chętnie poczytałybyśmy również o Waszych pomysłach na szybkie przystawki :)
Pozdrawiam,
Ania
Miałam okazję próbować roladek Ani ;) Pychotka!!
OdpowiedzUsuńfajny pomysł na coś szybiego i niedrogiego :) może zaproponujesz coś równie pomysłowego na niedzielne śniadanko dla ukochanego?
OdpowiedzUsuńDziękuję:) Przed niedzielnym śniadankiem proponuję jakoś miło przywitać dzień :) Co do samego śniadania, to my lubimy jajecznicę na maśle z cebulką i grzybami, tosty z szynką, serem i papryką lub ogórkiem kiszonym albo bagietki z masłem czosnkowym lub ziołowym (trzeba je podpiec w piekarniku), a do nich na półmisku wędlina, ser, pomidory, ogórki i papryka. Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńalbo sex zamiast śniadania :) K
OdpowiedzUsuńTy to musisz być taka bezpośrednia... A.
OdpowiedzUsuń